News

Company Car Report 2019: ontdek de belangrijkste trends van de fleetsector

In een tijdperk dat moeilijk te doorwaden is voor autoconstructeurs, verhuurbedrijven (korte en lange termijn) en verdelers verzamelt deze ‘Company Car Report 2019’ - gecoördineerd door link2fleet in samenwerking met de drie grote automobielfederaties van België (Febiac, Renta en Traxio) - de meningen van bijna 400 beslissingnemers en professionele bestuurders. We hopen dat de trends een leidraad kunnen vormen voor de diverse betrokken partijen - leveranciers, klanten en wetgevers - om de best mogelijke beslissingen te nemen in functie van de uitgestuurde signalen.

Lees meer op Link2fleet

Bedrijfswagens: groener dan men denkt!

Dat bewijst een studie uitgevoerd dor Acerta: de bedrijfswagens zijn groener dan de andere voertuigen in het Belgische autolandschap. Over de voorbije 7 jaar hebben zij hun uitstoot van broeikasgassen meer weten te drukken

Lees meer op L2F

Persbericht: Samenwerking tussen FEBIAC, GDA (Traxio) & Renta

De federaties FEBIAC en Renta vormen samen met de GDA een alliantie en herinneren aan de rol van de autosector in België

De Belgische en Luxemburgse automobiel- en tweewielerfederatie (FEBIAC), de Belgische federatie van voertuigverhuurders (Renta) en de Groepering van autodealers en -agenten (GDA - Traxio) sluiten een verbond.

RENTA - MEMORANDUM Federale en Regionale verkiezingen 26 MEI 2019

500 politici en kabinetsmedewerkers kregen een Atoma-schriftje in de brievenbus met op de eerste bladzijden ons memorandum voor de verkiezingen van 26 mei a.s. Alvast een goed begin voor de onderhandelingen die daarop volgen...

Lees hier ons verkiezingsmemorandum

Nieuws van  Renta via deze link

Mobiliteit in de kijker op Lease Car of the Year 2019 - Alphabet

Aartselaar, 26 april 2019 – Alphabet maakte tijdens een spannende award show niet alleen de Lease Car of the Year

Controverse over elektrische auto's: nieuwe cijfers gepubliceerd (RTBF - 2019)

Vorige week zond de RTBF een reportage uit over de elektrische auto. Volgens de berekeningen van een professor van de universiteit van Luik zou een EV 700.000 km moeten afleggen voor hij ‘groen’ zou zijn. Een astronomisch cijfer dat sindsdien sterk naar beneden is herzien.

Persbericht - EV verplichting bedrijfswagens tegen 2023 te dwingend

Dwangwet Elektrische Voertuigen vanaf 2023 zet bedrijven en werknemers met de rug tegen de muur

Meer informatie via deze link Febiac

Mobiliteitsbudget door commissie sociale zaken goedgekeurd op 6 februari 2019.

Op 6 februari 2019 keurde ook de commissie sociale zaken het wetsontwerp rond het mobiliteitsbudget goed nadat de commissie financiën deze voordien op woensdag 16 januari 2019 had goedgekeurd. Het is nu te verwachten dat de wet tegen eind februari 2019 in het Parlement in plenaire zitting zal worden gestemd.

Lees meer op Link2Fleet

SD Worx lanceert online simulatietool voor mobiliteitsbudget

Op 6 februari stemde ook de Kamercommissie Sociale Zaken over de invoering van het mobiliteitsbudget. Hr dienstverlener SD Worx lanceert nu al een gratis online simulatietool zodat werkgevers en werknemers de mogelijkheden, die het mobiliteitsbudget hen biedt, kunnen verkennen.

Lees meer op Link2Fleet

Mobiliteitsbudget door commissie financiën goedgekeurd

De Kamercommissie Financiën heeft op woensdag 16 januari 2019 het mobiliteitsbudget goedgekeurd.

Lees meer op Link2fleet

Stijging referentie-CO2-uitstoot 2019 betekent daling van het voordeel van alle aard

Bestuurders van bedrijfswagen mogen zich vanaf 1 januari 2019 verheugen op een lichte daling van het voordeel van alle aard. 

Lees meer op Link2Fleet

Fleet Corner-website krijgt een make-over

Welcom op onze nieuw website

Het hele Fleet Corner-team stelt u graag op de hoogte van zijn nieuwe site.

In het tijdperk van digitale tablets en smartphones moest onze website evolueren. Daarom kozen we voor een Responsive Web Design-technologie, waarmee de weergave van het scherm dynamisch aan verschillende leesmedia kan worden aangepast. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze onderwerpen te verrijken en u meer inhoud te bieden.

RTBF door LINK2FLEET gelauwerd voor zijn vlootbeheer

 
Net als ieder jaar heeft Link2fleet op dinsdag 5 juni in Paleis 10 van Brussels Expo zijn awards uitgereikt waarmee het de best practices binnen zijn vakgebied bekroond voor een publiek van zowat 450 specialisten en leveranciers uit de sector. Frédéric Pairoux, de mobiliteitsbeheerder bij RTBF ging met de felbegeerde titel van Fleet-Owner of the Year 2018 aan de haal zie meer via deze link
 
The Fleet Corner Team

Informatie

Fleet Corner

De vereniging van Fleet & Mobility Managers

3, Athletenlaan
B-1020 Brussel
N° Entreprise/TVA : BE 0897 504 475
KBC 734-0237322-69

Plaats van samenkomst:
 

Made in Be (NEWS) - Fleet Corner
3, Athletenlaan
B-1020 Brussel

(Op het grondgebied van het Koning Boudewijn stadion, achter de grillen, Tribune-Parking T3over de terminus van de tram Heizel)

Uitrit n° 8 RING 0 Wemmel, naar Brussel, 1 s licht rechts, 1 straat rechts (naar Kinepolis)